kumho_Arns-Media_de_jong.jpg

EUREGIO RALLY TRADITIONEEL SLOTSTUK VOOR OVD GROEP RALLYTEAM

Niet alleen het Nederlandse rallyseizoen wordt in Hengelo tijdens de Conrad Euregio Rally afgesloten. Ook het OVD Groep Rallyteam komt nog een keer in 2014 aan de start met de imposante BMW 1M Coupe die natuurlijk bemand wordt door rijder Wouter Ploeg (Ede) en navigator Harm van Koppen (Raamsdonksveer). Sinds de laatste rally, eind september in Belgiƫ, is de Beierse achterwielaandrijver van het OVD Groep Rallyteam door Reconsales Autosport onder leiding van Jan Nijhof in Goor weer helemaal op punt gezet voor de seizoensfinale rondom Hengelo.

Maar de Euregio Rally is flink veranderd. De wedstrijd ontleende een groot deel van zijn charme aan de avondproven op zaterdag en de klassieke herfstproeven op zondag. In 2014 is veel anders in Hengelo. De rally wordt namelijk op een dag afgewerkt en wel alleen de zondag. Voor het OVD Groep Rallyteam klinkt het feit dat de wedstrijd nauwelijks onverharde stukjes kent als muziek in de oren. "Omdat wij alleen aandrijving op de achterwielen hebben, is onverhard altijd lastig. Ongeacht hoe het erbij ligt", aldus Wouter Ploeg. Gebleven zijn de klassiekers in de rally met de proeven bij Bentelo, Zeldam en natuurlijk de industrieterreinproef in Hengelo Zuid op een steenworp van het serviceterrein. Scherprechter van de wedstrijd had de ruim 26 kilometer lange proef de Hoeve bij Haaksbergen moeten zijn, maar die werd na de gebeurtenissen met de Monstertruck vervangen door de KP AKZO. "Dat soort lange proeven zijn in Nederland nauwelijks te vinden. Daar hadden beslissingen kunnen vallen. Maar ik vind het een goed besluit van de organisatie om de proef Haaksbergen eruit te halen", zegt Ploeg.

Het OVD Groep Rallyteam besluit in Hengelo een seizoen waarin leren en aangaan van uitdagingen naast een hoge funfactor voorrang kregen. "We gaan met zelfvertrouwen de wedstrijd in. Het zal een mooie strijd worden met de Porsches van Harry Kleinjan en Jan Nijhof. We gaan weer voor een plaatsje bij de beste vijf, maar we gaan ook geen onnodige risico's nemen. Dit moet een mooie afsluiter van een mooi seizoen worden waarin we weer veel geleerd hebben. Na de Euregio Rally gaan we rustig nadenken over volgend jaar", besluit Wouter Ploeg.

logo Reconsales s

Design by: Arns Media

 

disclaimer

 

Joomla dark templates by template joomla