11_HAR_0003.jpg

Hermen Kobus met een Ford Fiesta... R2

Hermen Kobus met een Ford Fiesta... R2
"Ik zal veel moeten ontdekken in de Condroz Rally" Dit weekend wordt in Hoei het Belgian Rally Championship 2014 afgesloten met de Condroz Rally. Het startveld oogt indrukwekkend, met onder andere Petter Solberg en Kris Meeke aan de start. Hermen Kobus en Erik de Wild maken hun debuut in de Condroz Rally. Ze staan voor de start op de derde plaats in het Kampioenschap van België, maar ze zullen hun kansen op de titel van vice-kampioen niet verdedigen met hun snelle Ford Fiesta Super 2000. Dit weekend komt Hermen aan de start met de Ford Fiesta... R2 die zijn broer Gert-Jan bestuurde in de East Belgian Rally.


"We hebben de Fiesta Super 2000 verkocht en we willen niet het risico nemen de wagen stuk te rijden in de Condroz. Maar, ik wil wel aan de start komen, want ik heb de Condroz Rally nog nooit gereden en de ervaring kan zeker nuttig zijn in de toekomst. Daarom gaan we rijden met de Fiesta R2. Misschien kan ik door punten in de klasse alsnog kans maken op de tweede plaats in het kampioenschap, zoals Cédric Cherain ook punten scoorde in de Sezoensrally. In elk geval is het beter om met de R2 te rijden dan helemaal niet van start te gaan," vertelt Hermen.

Wat de toekomst brengt, daar kan Hermen nog geen uitsluitsel over geven. "Natuurlijk willen we overstappen naar een R5. Met onze Fiesta S2000 konden we dit jaar niet meer opboksen tegen de R5's. We moesten echt elke meter op en over de limiet aanvallen om in de buurt te blijven. Een R5 is de toekomst, maar we gaan eerst de markt analyseren voor we een keuze maken. Het zou voorlopig wel eens mijn laatste wedstrijd in het BRC kunnen zijn, maar ik kan je wel vertellen dat ik enorm heb genoten van de fantastische sfeer tussen de piloten en met de fans in het Belgisch kampioenschap. Van Freddy Loix heb ik veel geleerd en tips gekregen, terwijl het altijd een spannende strijd was in onze categorie met Cherain, Verschueren, Melissa, Vanneste... Aan competitie geen gebrek!"

Dit weekend zal Hermen niet alleen het parcours van de Condroz ontdekken, maar ook de Fiesta R2. "De proeven lijken me erg verraderlijk. Het is een combinatie van Haspengouw, de Wallonie en de East Belgian Rally. Heel gevarieerd, maar vooral superglad. Met 11 verschillende proeven, hadden we heel wat te verwerken tijdens de verkenningen. Rijden met een voortrekker is enige tijd geleden, maar ervaring heb ik wel. Ik ben destijds begonnen in een Mitsubishi Colt en ik werd Nederlands F2-kampioen met de Renault Clio, waarmee ik ook enkele mooie resultaten behaalde in België, maar de Fiesta R2 is toch een stuk minder snel dan de Clio. Ik weet echt niet wat ik kan verwachten, want ik start ook op Pirelli's omdat Kumho geen 16"-banden ter beschikking heeft. Er zijn dus heel wat onbekende elementen, zodat ik rustig van start zal gaan. Toch wil ik me graag meten met de snelste jongens in R2."

logo Reconsales s

Design by: Arns Media

 

disclaimer

 

Joomla dark templates by template joomla