kumho_arns-media_wolves2.jpg

NIJHOF EN ELBERT PAKKEN PODIUM IN EUREGIO RALLY

Met een derde plaats in de afsluitende rally van het seizoen, om de hoek in Hengelo, heeft het Goorse duo Jan Nijhof en Henk-Jan Elbert een stijlvol slotakkoord geplaatst. Na drie zeges in even zovele shortrally's had Reconsales voorman Nijhof speciaal voor de Conrad Euregio rally een machtige Porsche 996 GT3 aan laten rukken. Het doel was om, naast het gebruikelijke plezier hebben, te gaan voor een top vijf finish. Het werd een derde plaats maar die werd niet zonder slag of stoot behaald.

Nijhof's bedrijf Reconsales Autosport had de zorg voor maar liefst zes auto's in Hengelo. Dat betekende drukke weken voorafgaand aan het traditionele slot van het Nederlandse rallyseizoen. En dat was de coureur en preparateur Nijhof niet in de koude kleren gaan zitten. Hij kwam maar moeilijk in het ritme. "Het was een beetje roestig vanochtend", grapte navigator Henk-Jan Elbert. Het roest bleek echter in het zwarte rubber dat voor het contact met de weg zorgt te zitten. "Verkeerde bandenkeuze. Om niet verrast te worden had ik zachte banden laten monteren", verklaarde Nijhof. "Maar die waren al aan het begin van de tweede proef versleten. Dus verloren we meer dan nodig was. Bovendien moest ik wennen aan de Porsche. Het is een zware auto en dat vergt wat aanpassen."

Niettemin kwam Nijhof, met andere banden, steeds meer in zijn ritme. Maar op de vierde proef, bij Zeldam, toucheerde hij een chicane. De tik van de watervaten zorgde ervoor dat de stuurbekrachtiging uitviel bij de Porsche. De resterende zes proeven reed Nijhof dan ook zonder stuurbekrachtiging. Maar het ongemak van de falende stuurbekrachtiging was beter dan de uitvalbeurten van Wouter Ploeg (van de weg op kp 3) en Harry Kleinjan (benzinepomp). De vierde Reconsales auto in de rally, de Compact M3 van Dries Bosch, reed een kansloze wedstrijd na een touche met een container op de eerste proef. Nijhof en Elbert klommen naar een derde plaats na acht van de tien proeven rondom Hengelo.

Voor de laatste boucle van twee proeven besloten Nijhof en Elbert hun derde plaats te consolideren. "Door het ontbreken van de stuurbekrachtiging kon ik niet meer voluit gaan. Bovendien stonden we bijna een halve minuut achter op de tweede plaats en hadden we een voorsprong van bijna 50 seconden op Jan de Winkel. We hadden niks meer te winnen. Daarom ben ik heel tevreden met onze klassering", legde Nijhof, met in zijn handen de bekers voor een derde plaats in de algemene rangschikking, uit.

Uitslag Conrad Euregio Rally, Hengelo

1. Jeroen Swaanen/Toine van de Ven (NL, Ford Fiesta R5) 53:38,9
2. Ernst Kranenburg/Peter van Teunenbroek (NL, Mitsubishi Lancer EVO VIII) +1:07,3
3. Jan Nijhof/Henk-Jan Elbert (NL, Porsche 996 GT3 RS) +1:30,6

logo Reconsales s

Design by: Arns Media

 

disclaimer

 

Joomla dark templates by template joomla