11_HAR_0003.jpg

CONRAD EUREGIO RALLY NIET GEHOOPT EINDE VAN SEIZOEN VOOR OVD GROEP RALLYTEAM

De Conrad Euregio Rally had een mooie afsluiting van het rallyseizoen moeten worden voor het OVD groep Rallyteam rond rijder Wouter Ploeg (Ede) en navigator Harm van Koppen (Raamsdonksveer). Bij voorkeur moest een plaatsje in de top vijf veroverd worden. En gelet op het deelnemersveld in de traditionele slotwedstrijd van het Nederlandse rallyseizoen waren de kansen daarop goed. Maar al op de derde klassementsproef van de tien te verrijden proeven kwam het vroege einde voor de machtige BMW 1M Coupe en zijn bemanning.

Na een sterk begin op de twee openingsproeven stond het duo Ploeg en Van Koppen op een zesde plaats. De achterstand op plaats twee in de wedstrijd bedroeg echter maar elf seconden. "We waren goed, scherp en geconcentreerd begonnen. Op de service heb ik nieuwe banden laten monteren om het tempo nog iets te kunnen verhogen", wist Ploeg. Maar het liep anders. Kort na de start van de KP Bentelo ging de coureur uit Ede een fractie te laat op de rem staan voor een snelle linkerknik. De BMW schoof reddeloos met geblokkeerde wielen een sloot in en lag zo diep dat het direct einde wedstrijd en einde seizoen was. "Voor mijn gevoel was ik niet later dan anders, maar kennelijk heb ik me toch verkeken op de grip die de nieuwe banden konden leveren. Als je dan naast de auto staat komt het besef pas dat niet alleen de rally voorbij is, maar ook het seizoen", aldus Ploeg.

Aanvankelijk wilde de organisatie de gestrande 1M Coupe laten liggen om deze pas later te bergen. Op uitdrukkelijk aandringen van Ploeg en Van Koppen werd de auto echter toch eerder uit de sloot getakeld. "En dat was maar goed ook, want later schoof Frank Gerritsen Mulkes op exact dezelfde plaats van de baan. Nu valt de schade aan de auto gelukkig mee, maar hoe anders had het kunnen zijn als de auto van Frank op de mijne terecht was gekomen", vond Ploeg terecht.

Ondanks de vroege uitvalbeurt, de winst ging naar Jeroen Swaanen in een Ford Fiesta R5 terwijl Reconsales voorman en preparateur van de BMW Jan Nijhof derde werd, wilde Ploeg nog niet denken aan het seizoen 2015. "Ik wil eerst afwachten wat er gaat gebeuren met het divisie 5 reglement. Het zou heel goed kunnen zijn dat we volgend jaar geen meter in Nederland rijden met de BMW. Bovendien worden we in Belgiƫ en Duitsland met open armen ontvangen bij aansprekende wedstrijden waar ik ook nog eens een hoop kan leren", bleef Ploeg op het serviceterrein op de vlakte over zijn toekomstplannen.

logo Reconsales s

Design by: Arns Media

 

disclaimer

 

Joomla dark templates by template joomla