Ploeg_11_TSR_0454.jpg

NIJHOF START VOORBEREIDING OP KÖLN-AHRWEILER IN BRABANT

Het is al bijna een jaar geleden dat Jan Nijhof onder wedstrijdcondities achter het stuur van een rallyauto zat. Begin november vorig jaar pakte hij een glanzende derde plaats in de Conrad Twente Rally met een Porsche 997. Omdat de Reconsales voorman samen met navigator Harm van Koppen deel wil nemen aan de Rallye Köln-Ahrweiler (13-15 november) gaat Nijhof wedstrijdritme opdoen in de laatste twee wedstrijden van het Nederlandse rallyseizoen.

Om te beginnen staan Nijhof en Van Koppen, die normaal gesproken de rechterstoel in de imposante BMW 1M van Wouter Ploeg bemand, volgend weekeinde in Etten-Leur aan de start voor de Jumbo Shortrally. “Köln-Ahrweiler is een verraderlijke wedstrijd. Dat heb ik in eerdere edities wel gemerkt. Daarom is het belangrijk dat ik weer even wat ritme opdoe. Bovendien kunnen Harm en ik dan ook aan elkaar wennen. Daarom rijden we in Etten-Leur de shortrally en in Hengelo is het nog onduidelijk of we in de rally of in de shortrally rijden”, legt Nijhof de reden achter de start in Brabant uit.

12 EUR 0533

In de werkplaatsen van Reconsales Autosport is in de afgelopen weken een BMW Compact M3 geprepareerd voor de Jumbo Shortrally. “Omdat ik ook in Köln-Ahrweiler met de Compact M3 wil rijden hebben we de auto nu al klaargemaakt. We hebben ook wat kleine dingen veranderd aan de auto die we dan in West Brabant mooi kunnen testen”, aldus Nijhof.

De Jumbo Shortrally bevat zes proeven die ook door de GTC Rally worden aangedaan. Twee keer rijden Nijhof en Van Koppen over de proeven Etten-Leur centrum, Rucphen/Klappenberg en Klein Zundert (bij Rijsbergen). De start is even na de klok van twee uur waarna in razend tempo de zes klassementsproeven afgewerkt worden om reeds om half zes op het finishpodium te staan. “Het wordt vooral ritme opdoen, testen en weer wennen. Resultaat is niet belangrijk”, aldus Nijhof.

Algemene gegevens Jumbo Shortrally
Datum: 10 Oktober 2015
Locatie: Etten-Leur (NB)
Serviceterrein: Slipschool Blom, Hoevenseweg 39D, Etten-Leur
Finishpodium: Heistraat, Etten-Leur
Lengte van de shortrally: ca 139 km
Aantal klassementsproeven: 6 (3 verschillende)
Lengte van de KP’s: ca 68 km
Wegdek: 95% verhard
Startnummer Nijhof/Van Koppen: NNB

Start 1e deelnemer : 13.49 uur vanaf serviceterrein Slipschool Blom
6 klassementsproeven
Finish 1e deelnemer: ca 17.26 uur finishpodium Heistraat, Etten-Leur

logo Reconsales s

Design by: Arns Media

 

disclaimer

 

Joomla dark templates by template joomla